Regeltechniek

De toestellen van alpha innotec laten zich zeer eenvoudig besturen middels geavanceerde regeloplossingen zoals de Luxtronik 2.0 warmtepompregelaar, de RFV-DK en de RBE stooklijnverstellers. Aan de hand van de gewenste comforttemperatuur weet de Luxtronik 2.0 warmtepompregelaar wanneer deze warmte of koeling beschikbaar moet stellen. De besturing geschiedt eenvoudig met een draai- en drukknop en is vergelijkbaar met de bediening van een navigatiesysteem. De regeloplossingen van alpha innotec functioneren perfect in BACnet communicatiesystemen. Aan de hand van de Luxtronik 2.0 regelaar is iedere warmtepomp via alpha web bovendien eenvoudig online te beheren. Hieronder vindt u informatie over de diverse regeloplossingen en protocollen.

De RBE is een stooklijnversteller die op basis van gemeten en ingestelde ruimtetemperatuur, de stooklijn waarop de warmtepomp moet regelen, naar boven of beneden bijstelt. Dit betekent dat de ruimte waar de RBE hangt niet na-geregeld mag zijn.

Efficiënte temperatuurregeling

alpha home is een ruimteregeling die de warmtepomp op basis van warmtevraag laat moduleren; in- en uitschakelen. Voor elke ruimte met vloerverwarming dient een ruimtesensor met de benodigde thermische aandrijvingen op de verdeler geplaatst te zijn. Bij een RBE mag de ruimte waar deze is geplaatst niet worden nageregeld. Bij het alpha home systeem dient deze ruimte juist voorzien te worden van een ruimtesensor en de benodigde thermische aandrijvingen. Het alpha home systeem regelt op basis van vraag uit elke willekeurige ruimte. Elke ruimte die een ruimtesensor heeft kan de warmtepomp dus in werking laten treden. Dit betekent dat bij warmtevraag heel efficiënt met de benodigde energie omgesprongen wordt. Het alpha home systeem neemt de complete ruimtetemperatuurregeling van de warmtepomp over.

Ons in alpha innotec gespecialiseerde servicebedrijf is graag bereid u te assisteren indien u hierover vragen hebt.